ICT Concept actueel

Nieuws

Werken in de Cloud? Houdt het de notaris bezig?

20/04/2013 -

Cloud computing wordt algemeen beschouwd als één van de hoofdthema’s van de afgelopen jaren. Maar nu nog steeds vormt “werken in de cloud” voor menig bedrijf een belangrijk vraagstuk. Ook voor het notariaat waar digitalisering en automatisering de werkprocessen in hoge mate beïnvloeden, blijft werken in de Cloud vanuit de drang naar veilig werken en kostenbeheersing een repeterend onderwerp op de agenda. Zeker nu de markt steeds meer richting Cloud computing beweegt, blijft de vraag actueel.

Cloud computing is inmiddels als term al redelijk ingeburgerd. Maar de implicaties voor het eigen kantoor roepen voor menig notaris praktische vragen op; Want, is werken in de Cloud veilig? Welke gevolgen brengt een overstap met zich mee? Wat betekent Cloud werken voor de continuïteit? Hoe verhouden de kosten zich ten opzichte van de traditionele ICT-scenario’s. Deze vragen mogen complex lijken, de antwoorden zijn echter even eenvoudig als omvangrijk. Daarom diept dit artikel een aantal hoofdpunten uit en legt een vergrootglas op de belangrijkste vraagstukken…

Is Cloud Computing veilig?

De veiligheid van een voorgestelde oplossing blijkt nog altijd een heet hangijzer voor veel juridische professionals. En dat is natuurlijk niet verwonderlijk gezien de aard van de informatie waarmee gewerkt wordt. Met gedegen technische expertise en een eigen cloud platform in huis, is veiligheid van de cloud dienstverlening diepgeworteld in de organisatie; een duidelijk Nederlands bedrijf met alle infrastructuur in eigendom, in Nederlandse datacentra, 24/7 platformbeheer en –monitoring en een hoge mate van redundantie. Maatregelen dus die ervoor zorgen dat de notaris absoluut zonder zorgen in de cloud kan werken. Veilig!

De overstap

Elke transitie van uw huidige omgeving naar een Cloud omgeving vergt voorbereiding, projectplanning maar ook evaluatie. Deze elementen, samen met gedegen kennis, veel ervaring en het niet uit het oog verliezen van uw belang, zorgen ervoor dat u turn-key met uw eigen gegevens vanuit de Cloud kunt werken. Hierop mag u gerust uw IT-partner selecteren.

Continuïteit gewaarborgd

Hoe goed de lokale omstandigheden in de serverruimte van de notaris ook geregeld kunnen zijn, de faciliteiten van de datacentra zijn niet te overtreffen. Automatische brandblusinstallaties, uitstekende noodstroomfaciliteiten, hoogtechnische, waterdichte toegangsbeveiliging, redundantie, automatische uitwijk en professioneel beheer zijn dankzij schaalgrootte de basis voor het kostentechnisch aantrekkelijk aanbieden van uw Private Cloud omgeving. Gemeten continuïteit van heel dicht tegen 100% (99,98%) vormt daarbij geen uitzondering. Kiezen voor werken in de cloud betekent daarom ook kiezen voor continuïteit.

Werken in de Cloud houdt de notaris bezig!

Zowel letterlijk als figuurlijk houdt werken in de cloud de notaris bezig. Een notaris die al gekozen heeft voor cloud computing heeft zich verzekerd van een goed beveiligde werkomgeving en van continuïteit. Voor de notaris die behoefte heeft aan meer duidelijkheid en antwoorden omtrent Cloud werken, nieuwsgierig is naar verrassende kostenberekeningen afgestemd op de specifieke praktijksituatie, komen we graag vrijblijvend langs. De tijd loopt!

 

 

Dit artikel stond kortgeleden in Notarisklerk.