ICT Concept actueel

Nieuws

Richard Susskind topspreker tijdens PLEIT2013

24/06/2013 -

Op dinsdag 8 oktober 2013 vindt voor de tweede maal het PLEIT event plaats in De Fabrique in Utrecht. De organisatie van PLEIT2013 is buitengewoon verheugd te mogen aankondigen dat Richard Susskind naar Nederland komt om tijdens PLEIT2013 een centrale middagsessie te verzorgen. Daarnaast schuift Richard Susskind aan tijdens een ronde tafel discussie voor genodigden. Belangrijk om te vermelden is dat deze sessies Engelstalig zullen zijn.

Vooravond van de jurist van morgen

Tijdens de sessie zullen wereldwijde ICT-trends aan de orde komen, de implicaties voor de juridische sector en de verwachtingen voor de toekomst. In zijn laatste boek "Tomorrow's Lawyers" stelt Richard Susskind dat juridische instellingen en advocaten in de komende twee decennia gedwongen worden tot drastische veranderingen; meer nog dan in de afgelopen twee eeuwen.

De toekomst van de juridische dienst, zo zegt hij, zal een wereld zijn van virtuele rechtbanken, op internet gebaseerde juridische bedrijven, online documentenproductie, gestandaardiseerde service, juridische proces outsourcing en web-based gesimuleerde praktijken. Het juridische werkveld wordt geliberaliseerd, met nieuwe banen en nieuwe werkgevers tot gevolg. 

Meer praktische informatie: www.pleit.nl.

Lexxyn Groep

Als hoofdsponsor draagt de Lexxyn Groep bij aan deze kennisdag. De Lexxyn Groep voorziet in de volledige ICT-behoefte van advocaten, notarissen en deurwaarders. De gebundelde ervaring van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de juridische sector. Meer informatie: www.lexxyn.nl.