ICT Concept actueel

Nieuws

Voorkom “black listing” door SPAM filter op uitgaande mail

18/06/2014 -

Black listing. Een verschijnsel waarbij een lijn naar het internet geblokkeerd wordt doordat deze misbruikt wordt voor het versturen van SPAM, malware of virussen. Een filter op de inkomende mail – de meest toegepaste vorm van SPAM filter – controleert niet de uitgaande mails. Dus blijft het risico bestaan dat besmette apparaten uw internetverbinding gebruiken voor het verzenden van  vervuilde mail. ICT Concept biedt uitkomst met het SPAM filter voor uitgaande mails.

Wat is het gevaar?

Het openen van een twijfelachtige e-mail bijlage, het aanklikken van een linkje in de mail of het bezoeken van een ogenschijnlijk onschuldige website kan al voldoende zijn om een apparaat in uw netwerk achter de schermen en onzichtbaar vele tienduizenden besmette mails te laten versturen. Wanneer wereldwijd draaiende detectiesoftware opmerkt dat uw internetverbinding hiervoor wordt misbruikt, wordt deze preventief geblokkeerd. Dit betekent voor u concreet geen internet en geen e-mail.

Uitgaande mail ook controleren

De oplossing die ICT Concept biedt is even simpel als effectief: naast het filteren van de inkomende e-mails worden ook de uitgaande e-mails gefilterd. U sluit hiermee het risico uit dat uw internetverbinding wordt geblokkeerd. En als plotseling opvallend veel e-mails verzonden vanaf uw internetverbinding, is het onderwerp of de inhoud van de emails reden om te blokkeren of zijn er andere opvallende zaken? Dan grijpt het ICT Concept SPAM-filter voor uitgaande mail in en signaleert. 

Meer informatie?

Nieuwsgierig naar het SPAM-filter voor uitgaande mail voor uw organisatie? Informeer gerust naar de mogelijkheden: sales@ict-concept.nl of 088 002 84 82.