ICT Concept actueel

Nieuws

Blog: Jurist in de pruimentijd: 6 tips om de zomer door te komen

14/08/2018 -

Eric Wijers - Senior Accountmanager ICT Concept - Het is weer die tijd van het jaar, de pruimentijd. En ik weet niet hoe u er over denkt, maar de extreme warmte van de laatste tijd vind ik in ieder geval niet te pruimen. Daarom ben ik blij als ik thuis kan werken: de mail doe ik in de tuin, bellen op het dakterras en ik vergader via Skype met mijn collega’s aan de keukentafel. In mijn zwembroek, dat wel, want dat zien ze toch niet op de webcam.

Maar door mijn achtergrond als IT dienstverlener ben ik behoorlijk ingevoerd in alles wat hiervoor nodig is. Voor u als juridisch professional is dit misschien wat minder vanzelfsprekend. Toch hoeft u anno 2018 niet meer aan kantoor gekluisterd te zijn om te kunnen werken. In dit blog zet ik 6 tips op een rij hoe u deze pruimentijd door komt.

 1. Overal vergaderen
  U hoeft niet met uw collega’s zwetend in een vergaderzaaltje te gaan zitten om toch effectief met elkaar te kunnen overleggen. Met Skype for Business op uw Microsoft Surface, tablet of smartphone kunt u zonder moeite en waar u maar wilt een videovergadering of conference call opzetten. U kunt elkaar zien, horen en tegelijkertijd naar een Powerpoint, PDF of een gedeeld bureaublad met een actueel dossier kijken. Zo vergadert u in de tuin of aan de keukentafel.

 2. Overal veilig toegang tot uw bestanden
  Een grote frustratie van niet op kantoor zijn is dat u geen toegang heeft tot uw bestanden. De beroemde (of zal ik zeggen beruchte) opties zoals Dropbox en WeTransfer brengen weer risico’s met zich mee dus u zoekt een oplossing die zowel veilig, gebruiksvriendelijk als verantwoord is. Enterprise Drive biedt deze oplossing om veilig documenten uit te wisselen via een Nederlandse cloud omgeving. De applicatie op uw notebook, tablet of smartphone synchroniseert automatisch de gedeelde bestanden zodat u altijd over de laatste versies beschikt.

 3. Echt draadloos aan de slag
  Een draadloos netwerk is tegenwoordig bijna zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Maar wat heeft u aan een draadloos netwerk als u nog steeds met uw laptop aan een stopcontact vast zit? Met de Microsoft Surface Pro werkt u 13,5 uur onafgebroken zonder ook maar een kabel aan te hoeven raken. Daarnaast zorgt het extreem heldere beeldscherm er voor dat ook buiten alles goed leesbaar is. Dat is pas echt vrijheid!

 4. Integreer en bespaar tijd
  Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb een hekel aan dingen dubbel doen, zeker met dit weer. Daarom zijn de integraties die de software- en telecomleveranciers binnen onze Lexxyn Groep hebben ontwikkeld echt een verademing. Uw telefoontjes met cliënten worden automatisch gekoppeld aan het betreffende dossier en ook de tijd wordt netjes automatisch geschreven en opgenomen in de facturatie. Zoals het KNMI adviseert met deze hitte: beperk uw inspanningen tot het minimale.

 5. Zorgeloos IT-beheer
  U heeft al genoeg aan uw hoofd, laat staan dat u met deze hitte geconfronteerd wilt worden met IT problemen die uw dagelijks werk verstoren. Door uw IT in de Private Cloud omgeving van ICT Concept onder te brengen zijn zowel continuïteit als het dagelijks beheer gegarandeerd. U kunt rekenen op de continuïteit van een veilig Nederlands cloud platform terwijl u zich bezig houdt met wat echt belangrijk is: uw cliënten.

 6. Rust uit
  Ondanks dat alle bovenstaande zorgen dat u tijdens de vakantieperiode kunt werken betekent niet dat u ook moet werken. De keuze is aan u, maar gebruik uw vakantie ook alstublieft om uit te rusten, nieuwe energie en inspiratie op te doen en te genieten van de zomer. De pruimen zijn er immers maar tot oktober