ICT Concept actueel

Nieuws

Blog: Geld kunt u niet printen. Maar u kunt het wel besparen!

12/03/2019 -

Het is anno 2019 steeds gebruikelijker om te betalen voor gebruik in plaats van bezit. U kunt zowel zakelijk als privé tegenwoordig bijna alles leasen. Alles is dan inbegrepen voor een bedrag per maand. Op kantoor kennen we het fenomeen lease, of As A Service, vooral van auto’s. U kiest een auto, stelt een brandstofvoorschot en aantal kilometers vast, onderhoud, verzekering en belastingen zijn verder inbegrepen. Als u daarnaast ook kiest voor bijvoorbeeld een aanvullende OV kaart, heeft u zojuist niet een auto, maar een mobiliteitsdienst afgenomen. Voor auto’s klinkt dit allemaal logisch, maar wist u dat tegenwoordig ook voor uw multifunctionele printers/scanners (MFP) kan?

Printing as a Service

Wie een nieuwe MFP gaat aanschaffen denkt niet altijd gelijk aan deze afnemen als een dienst (Printing as a Service). Maar juist omdat bij MFP’s het totale kostenplaatje (de TCO, Total Cost of Ownership) uit meer bestaat dan alleen de aanschaf van het apparaat is Printing as a Service, of zoals we het bij ICT Concept noemen het “Printer Pack”, zeer interessant. Op de lange termijn moet u de printer namelijk blijven voeren met verbruiksartikelen zoals papier, toners, drumkits, fusers. Om nog maar niet te spreken over kosten voor beveiliging, onderhoud, reparaties en beheer.

Geen financiële verrassingen

Bij het Printer Pack zijn alle vaste en variabele kosten, inclusief plaatsing en afvoer na gebruik van de MFP zelf, inbegrepen in een bedrag per maand. U bepaalt van te voren hoeveel afdrukken u per maand verwacht te maken en op basis daarvan wordt het maandbedrag vastgesteld. Net als bij uw telefoonabonnement of lease auto betaalt u alleen nog iets bij als u meer dan het vooraf afgesproken aantal afdrukken (MB’s, kilometers) maakt. Voor scannen geldt overigens geen limiet.

Financiële en operationele zekerheid: alles geregeld

Bij het printen van documenten wilt u twee dingen zeker weten: dat u kan printen als het moet, en dat het niet teveel kost. In het Printer Pack is dit geregeld. De printers worden op afstand in de gaten gehouden en op tijd door ICT Concept voorzien van bijvoorbeeld nieuw papier of toners. Ook als er een storing optreed wordt dit automatisch gemeld en komt er zo snel mogelijk iemand ter plaatse om het probleem te verhelpen. Omdat naast de verbruiksartikelen ook het onderhoud en reparaties zijn inbegrepen in het maandbedrag heeft u ook geen financiële verrassingen, maar een stabiel kostenpatroon gekoppeld aan uw printgedrag.

Kosteloze TCO Analyse en proefplaatsing

Ieder advocatenkantoor is anders. Ieder advocatenkantoor heeft ook een ander printvolume, stelt andere eisen aan snelheid, gebruiksgemak, beveiliging, en heeft dan ook een ander soort MFP nodig. Wij werken in ons Printer Pack uitsluitend met de modernste MFP’s van Kyocera waarmee u veilig, snel en haarscherp in kleur en zwart-wit uw afdrukken maakt. Om te weten wat de overstap naar het Printer Pack voor uw advocatenkantoor oplevert maken wij graag kosteloos een TCO analyse van uw huidige printers en kunnen wij een proefplaatsing doen. Ga naar www.ict-concept.nl/printer-pack en vraag de kosteloze analyse en proefplaatsing aan voor uw kantoor.