ICT Concept actueel

Nieuws

ICT Concept hernieuwt ISO 27001, ISAE 3402 en ISAE 3000 verklaringen

23/06/2021 -

Auteur: Joop de Rooij - Chief Information Security Officer (ICT Concept)

Alles begint bij beveiliging, is een gevleugelde uitspraak bij ICT Concept. En om te laten zien dat het ons menens is, laten wij ons ieder jaar onafhankelijk toetsen op onze processen, zodat we u een zo veilig mogelijke dienstverlening kunnen bieden. Onlangs hebben wij met succes de audits voor de ISO 27001, ISAE 3402 en ISAE3000 Type II doorlopen.

"Er wordt steeds meer zekerheid gevraagd door u als onze klanten en de partijen aan wie u zelf verantwoording aflegt, zoals uw clientèle en toezichthouders.
Met bovenstaande certificeringen bewijst ICT Concept aantoonbaar en meetbaar, meer te doen om onze klanten succesvol te laten zijn door aanvullende zekerheid te bieden op het gebied van de hiervoor genoemde veiligheid, betrouwbaarheid en bedrijfscontinuïteit van onze diensten.

De audits hierop zijn, naast onze eigen continue technische monitoring en geïmplementeerde maatregelen, een belangrijk onderdeel van het beveiligingsfundament onder onze dienstverlening. De resultaten uit deze audits laten zien dat wij onze processen op het gebied van informatiebeveiliging op orde hebben (ISO 27001) en daarnaast als outsourcing partner op het gebied van ICT, ook veilig te werk gaan voor onze klanten (ISAE 3402 en ISAE3000).

Zeker gezien de snel groeiende toename aan cybercrime incidenten, waarbij bijvoorbeeld een deel van het notariaat het dit jaar helaas al een keer heeft moeten ontgelden, is blijvende aandacht voor de veiligheid van onze klanten topprioriteit in het meerjarenplan van ICT Concept", aldus Joop de Rooij, Chief Information Security Officer van ICT Concept.