ICT Concept actueel

Nieuws

ICT Concept selecteert Aangetekend Mailen als partner voor Veilig Mailen in de juridische sector

20/01/2022 -

Auteur: Hendri van Norden - Directeur Sales & Marketing (ICT Concept)

Nu de Rechtspraak duidelijkheid heeft gegeven over hoe het Veilig Mailen vanaf 1 maart zal gaan verlopen, is het voor veel advocatenkantoren en andere organisaties die stukken moeten kunnen aanleveren bij de rechtbank tijd om te kijken naar een eigen Veilig Mailen oplossing. Op basis van de eisen die de Rechtspraak stelt aan het type systeem waarmee mag worden gemaild, en de technische kwaliteitseisen die ICT Concept stelt aan haar partners, heeft ICT Concept Aangetekend Mailen geselecteerd als haar partner voor het leveren van een geaccrediteerd Veilig Mailen systeem aan de juridische sector.

Keuze voor kwaliteit

Hendri van Norden, directeur Sales en Marketing ICT Concept: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan voor deze beslissing, en zijn heel blij dat we met Aangetekend Mailen een samenwerking kunnen aangaan. We hebben met de belangrijkste leveranciers op het gebied van Veilig Mailen om tafel gezeten, en met Aangetekend Mailen hebben we de in onze ogen beste oplossing geselecteerd.

We weten hoe belangrijk het is dat je als advocaat zekerheid hebt dat je stukken goed zijn aangekomen bij de griffie, en dat je hier ook bewijs van hebt. Het hele principe van Aangetekend Mailen past wat ons betreft perfect in het werkproces van de jurist: het is gebruiksvriendelijk, geen gedoe met “mijn”-portalen, het koppelt de juiste afleverinformatie terug en het integreert goed met andere systemen zoals Outlook en steeds meer Praktijk Management Systemen en DMS’en. Bovendien voldoet het systeem aan de eIDAS verordening en is het NTA7516 interoperabel. Exact zoals de Rechtspraak voorschrijft in haar reglementen.

Een verstandig partnership

Philip Voogt, Co-Founder en Commercieel Directeur van Aangetekend Mailen: “We zijn zeer verheugd dat ICT Concept ons heeft geselecteerd als haar partner voor Veilig Mailen. ICT Concept heeft een goede naam in de juridische sector als kennispartij. Ze kennen de processen op zowel technisch als organisatorisch vlak binnen het kantoor, en weten dus ook hoe een Veilig Mailen oplossing als de onze daar in past. Omdat Aangetekend Mailen meer is dan enkel een Veilig Mailen oplossing naar de Rechtspraak, levert de dienst een direct aantal voordelen op voor het kantoor.

Met de juridische waarde van een aangetekende zending word er onomstotelijk vastgelegd Wie, Wat, Wanneer met Wie correspondeert. Ook in een juridische procedure behandelt de rechter vanwege de Europese verordening eIDAS een Aangetekende Mail hetzelfde als een aangetekend poststuk. Daarnaast levert de dienst volledig grip op het verzend- en ontvangstproces, kunnen juristen ongeacht tijd en locatie documenten versturen en een aanzienlijke kostenbesparing realiseren ten aanzien van de fysieke post en aangetekende post. De dienst kan naadloos worden geïntegreerd in de Outlook omgeving van het kantoor en kunnen de juridische statusbiljetten op dossierniveau worden teruggekoppeld. Zo is het kantoor volledig ontzorgt en klaar voor het Veilig Mailen met de Rechtspraak.”

Wilt u meer weten over Veilig Mailen met de Rechtspraak en Aangetekend Mailen? Neem contact met ons op voor meer informatie, of kijk verder op onze website.